Новост

Документарно – едукативни видео спот

Print Friendly, PDF & Email

Као печат на завршен пројекат и кампању Вебобран – заштита дјеце на интернету снимљен је документарно – едукативни видео спот. Документарац је обухватио представљање свих фаза пројекта, обраду и опис проблема због којег је сама кампања и настала, а то је прекомјерно кориштење интернета, насиље и опасности којима су дјеца свакодневно изложена у дигиталном свијету. У споту су своје виђење о негативним посљедицама и опасностима на интернету, корацима за бољу сигурност дјеце и даљих унапријеђења регулаторног оквира у БиХ дали стручњаци који су дио овог пројекта од самог почетка, који су пратили сваки корак, фазу и резултате кампање.

О свом раду на пројекту кроз читаву годину у споту су причали психолози, који су свакодневно у контакту са дјецом и кроз свој рад едукују и оснажују младе за суочавање са суровим интернет свијетом. Осврт на свој рад и истраживање дали су и експерти који су направили стручну анализу са техничког аспекта о тренутним мјерама заштите дјеце на интернету, затим вриједни тим из Регулаторне агенције за комуникације и креативна екипа из маркетинг агенције. Праћењем кампање и дистрибуцијом свих едукативних материјала, пројекат су подржале бројне институције, професори, учитељи, експерти из поља безбједности и заштите дјеце, медијске куће и шира јавност, а све са циљем веће сигурности наше дјеце на интернету.

Како је изгледао ток Bебобран кампање, који подаци су прикупљени у истраживањима и раду са дјецом, са каквим чињеницама се јавност упознала током пројекта и на који начин је Вебобран упозорио, освијестио и едуковао родитеље и дјецу, оне због којих је кампања и настала, погледајте у документарно – едукативном видео споту.