Новост

Медијско описмењавање у породици и препоруке за имплементацију пројеката унапређења медијске писмености у оквиру породице у Босни и Херцеговини

Print Friendly, PDF & Email

Публикација Медијско описмењавање у породици и препоруке за имплементацију пројеката унапређења медијске писмености у оквиру породице у Босни и Херцеговини ауторке Лее Ченгић појашњава улогу породице у медијском описмењавању дјеце и кроз приказ интересантних и иновативних пројеката, насталих са циљем унапређења медијске писмености у Европској унији, региону и Босни и Херцеговини даје препоруке за развој таквих активности у БиХ.

Извјештај наводи десет врста пројеката медијског описмењавања у породици, насталих на основу прегледа занимљивих регионалних и европских пројеката, у којима образовне институције, организације и родитељи у БиХ могу да пронађу инспирацију за дјеловање у овом подручју.

Публикација је израђена у оквиру пројекта “Изградња отпорности на дезинформације: програм обуке за породице, наставнике, новинаре и ширу јавност за борбу против дезинформација”, који у 2019. и 2020. години имплементира Фондација за развој медија и цивилног друштва Медиацентар у партнерству с организацијом “Транситионс” из Прага, уз финансијску подршку Програма за промоцију транзиције Владе Републике Чешке.

Преузмите Медијско описмењавање у породици и препоруке за имплементацију пројеката унапређења медијске писмености у оквиру породице у Босни и Херцеговини