Новост

Онлајн приче за дјецу by Blicnet

Print Friendly, PDF & Email

У мају 2021. године компанија Блицнет креирала је нову интернет страницу Приче за дјецу намијењену промоцији ученика и њихових ауторских прича. Својим веселим и модерним изгледом, као и једноставном структуром, страница је у потпуности прилагођена дјеци.

Секција Приче за дјецу довешће вас до најбољих прича које су за дјецу узраста до десет година написали учесници конкурса, ученици од петог до деветог разреда основних школа у РС и ФБиХ. Теме и форма прича су различити: неке подсјећају на бајке, а неке у којима су главни јунаци животиње и њихове догодовштине подсјећају на басне. Поједине приче пропраћене су живописним илустрацијама аутора Бојана Николића, а уз сваку причу налази се и линк на којем можете да сазнате биографске податке аутора приче.

У секцији Аудио приче наћи ћете аудио-издања неких од најпознатијих свјетских прича и басни, као што су Храбри кројач, Три прасета, Црвенкапица, Пепељуга, Лисац и рода итд. које прати веома лијепа музичка позадина. У овој секцији, ускоро ће се моћи наћи и аудио-издања 15 прича које су чланови Стручног жирија конкурса оцијенили као најбоље.

Најзад, у секцији Пошаљи причу налазе се детаљна упутства како да и сами пошаљете вашу ауторску причу и кратку биографију на Блицнетову страницу. За оне који су несигурни или сумњају у свој списалачки таленат, Јелена Којовић Тепић, члан Стручног жирија „Блицнет – Приче за дјецу“ конкурса, доноси савјете о томе како се пишу приче који се могу наћи на дну Насловне странице.

Приче које су доступне на овој страници можете да читате током дана или пред одлазак на спавање. Уколико имате млађу сестру или брата, понудите се да им пред спавање прочитате неку од Блицнетових прича за дјецу. Дозволите им да сами одаберу причу коју желе да им прочитате. А ако и сами посједујете вјештине креативног писања, онда се немојте устручавати, него оловку у руке, и будите и сами аутор неких од Блицнетових прича за дјецу.