Новост

Погледајте видео-спот „Гдје је Буцо?“ намијењен родитељима о опасностима на интернету сa којима могу да се сусретну њихова дјеца

Print Friendly, PDF & Email

Видео-спот “Гдје је Буцо” скреће пажњу родитељима на опасности које могу да задесе њихову дјецу док бораве на интернету, као што су насиље, порнографски садржаји, контакти са педофилима или радикалним групама.

У стварном животу бисте заштитили своју дјецу. Учините то и на интернету“, порука је промотивног видео-спота „Гдје је Буцо?“ који је направљен са циљем да подсјети родитеље на то колико је важно да воде рачуна не само о томе са ким се њихова дјеца друже и која мјеста посјећују у стварном животу, него исто тако са ким комуницирају, које странице посјећују и каквим садржајима су изложена у онлајн простору.

Интернет не представља само море занимљивих, корисних и инспиративних садржаја. Интернет је, исто тако, баруштина препуна садржаја који могу да буду опасни по безбједност дјеце, по њихово физичко, психичко и/или морално здравље. Да би родитељи заиста били у стању да заштите своју дјецу од различитих опасности које вребају на интернету, потребно је најприје да и сами постану свјесни тога да интернет итекако може да буде веома лоша дадиља њиховој дјеци.

Спот је настао у Њемачкој и приказан је у 14 земаља Европе. За потребе босанскохерцеговачке публике, адаптирала га је Регулаторна агенција за комуникације.

Видео-спот „Гдје је Буцо?“ погледајте овдје (други по реду промотивни спот на датој страници).