Новост

Позивамо вас на први “Сајам медијске и информационе писмености” у БиХ

Print Friendly, PDF & Email

Први “Сајам медијске и информациonе писмености” у БиХ одржаће се у онлајн формату 25. октобра 2021. године са почетком у 10:00 часова на Zoom платформи у оквиру кампање “Дани медијске и информационе писмености” коју од 24. до 31. октобра 2021. године организује Регулаторна агенција за комуникације у сарадњи са организацијама и институцијама активним у области медијске и информационе писмености у БиХ.

Сајам ће отворити Амела Одобашић, помоћник директора за емитовање у Регулаторној агенцији за комуникације и Вања Ибрахимбеговић-Тихак, водитељ медијских пројеката при Савјету Европе, након чега ће Леа Ченгић, шеф Одсјека за садржај и медијску писменост у Регулаторној агенцији за комуникације представити кампању „Дани медијске и информационе писмености“. Услиједиће представљање нове веб-странице www.medijskapismenost.ba те најзначајнијих информативних и едукативних материјала различитих формата насталих у оквиру бх. институција и организација активних у области медијске  и информационе писмености, који се могу користити за медијско описмењавање дјеце, младих, родитеља, наставника, али и других категорија становништва.

Сајам се одржава уз подршку Савјета Европе и пројекта Медијска и информациона писменост: за људска права и демократију, у оквиру Акционог плана за Босну и Херцеговину 2018-2021. године. Финансирање Акционог плана осигурале су Норвешка и Луксембург.

За учешће на сајму можете се пријавити путем сљедећег линка: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZYod-mopzktEtcatS-QuqpcgWUyj7cskbw0 .

Више информација доступно је путем имејла medijskapismenost@rak.ba.