Новост

Тета Нина вам чита бајке за лаку ноћ

Print Friendly, PDF & Email

„Тета Нина вам чита“ назив је  YouTube канала и  Facebook профила, на којима Нина Колар чита најљепше бајке свијета дјечици за лаку ноћ, а школарцима неке од најљепших прича из школске лектире.

 Једна бака, чија унучица живи хиљадама километара далеко, тражећи начина како да јој се приближи, дошла је на идеју да унучици снима читања бајки. Тако је, према ријечима тете Нине, све кренуло из чисте љубави. Објављене аудио-приче постале су подршка бројним родитељима широм свијета који уз њих успављују своје малишане. „Трноружицу“, „Црвенкапицу“, „Сњегуљицу“ и друге познате бајке уз које су одрастале многе генерације, тета Нина чита на јасан, сугестиван и топао начин прилагођен најмлађима, уз занимљиву насловну анимацију и лијепу музику.

Читање и приповиједање најмлађој дјеци од изузетне је важности за развој њихових језичких, когнитивних и социјалних способности. Слушање прича потиче дјецу на маштање и развија љубав према читању и књизи.

Задовољни родитељи, васпитачи и учитељи из цијелог свијета у својим порукама које редовно упућују тети Нини свједоче о томе како је слушање њених прича довело до побољшања матерњег језика и говора код дјеце која живе ван свог говорног подручја, као и код дјеце са потешкоћама у говору и код аутистичне дјеце, која налазе велико задовољство у слушању тета Ниних прича.

Тета Нина школској дјеци прича приче омиљених дјечјих писаца, помажући на тај начин учитељима у онлајн учионицама у обради лектира, док приче Бранка Ћопића „Јежева кућица“ и „Изокренута прича“, као и серијал „Патуљак вам прича“ Ахмета Хромаџића, како каже тета Нина, ученици дијеле путем школских група.

Тета Нина је поклонила дјеци и своју ауторску причу „Слатка патка“ позивајући родитеље и дјецу да слушају приче на YouTube каналу „Тета Нина вам чита“ и да се заједно друже са више од 3.000 пратилаца на истоименом Facebook профилу. Родитеље савјетује да својој дјеци читају, јер је то важан и незамјенљив дио њиховог одрастања.

„Тета Нина вам чита“ – YouTube канал

„Тета Нина вам чита“ – Facebook профил