Новост

„У пријатељству с природом“ – Едукативни видео серијал

Print Friendly, PDF & Email

Представљамо вам едукативни видео серијал „У пријатељству с природом“ у којем дјеца од најраније доби имају могућност да кроз кратке и поучне приче упознају природу и своју животну средину, развијају љубав према биљкама и животињама, као и позитиван однос према свему што их окружује.

Бројна истраживања су потврдила да природа има позитиван утицај на физички, ментални и емотивни развој сваког дјетета. Стога је веома важно подстаћи младе генерације да кроз едукацију развијају свијест о потреби заштите и очувања природе, усвоје нова знања и исправне навике и тиме осигурају стварање боље и здравије будућности. Родитељи, наставници и комплетно друштво желе да свако дијете одрасте у особу која ће бринути о животној средини и имати усађене, у данашњем свијету неопходне, еколошке вриједности. У пријатељству с природом малишани упознају сами себе, развијају своју креативност и пријатељства. А управо едукација младих, њихово развијање свијести о потреби заштите и очувања природе те подстицање на усвајање нових знања и исправних навика води ка стварању боље и здравије будућности.

Кроз кратке и узбудљиве 24 епизоде овог серијала дјеца ће заједно с малим другарима и Ајлом Хуремовић научити много лијепих и корисних ствари о пријатељству, природи, животној средини, птицама и кућним љубимцима. Родитељи заједно са својом дјецом могу пратити серијал и с њима разговарати о темама које су погледали.

Реализацију овог едукативног видео пројекта омогућила је компанија Лукавац Цемент уз креативну подршку агенције Креативлук, са жељом да дјеца на забаван и едукативан начин уче о природи и нашој планети.

Све епизоде су доступне на сљедећем линку:

https://www.facebook.com/uprijateljstvusprirodom.