Новост

Јутјуб канал „Трол Митар“: учење о природи, забава и приче за лаку ноћ

Print Friendly, PDF & Email

Дјецо, упознајте трола Митра, необично створење из срца шуме, чије узбудљиве и едукативне приче можете пратити путем YouTube kanala @TrolMitar: Čuvar šume otkriva čuda prirode.

Идеја за трола Митра родила се на једном рођендану, када су глумац Душко Мазалица и његова супруга Ана одлучили да креирају симпатичног трола који ће на забаван начин водити дјецу кроз шумски свијет и откривати им тајне природе.

Са својих преко 800 зима, трол Митар свједочио је безбројним тајнама шуме, скривеним од људских погледа. Но, судбина га је спојила са свијетом људи на неочекиван начин − медо Кићо уплашио је залутале ловце, који су бјежећи главом без обзира заборавили „сокоћало“ – телефон − и повезани „људски лист“ који напаја сокоћало енергијом путем соларног панела и ђаконија. Од тог тренутка, трол Митар постао је опсједнут интернетом, кроз који прати напредак људске цивилизације.

Вођен знатижељом, трол Митар свакодневно открива чуда људског свијета, осјећајући истовремено тугу због људског удаљавања од природе. Стога одлучује да подијели своје знање с дјецом, откривајући им тајни живот биљака, гљива, животиња, планета и звијезда.  Уз то, Митар воли да снима заласке сунца и прича приче за лаку ноћ.

Трола Митра створили су крајем 2023. године глумац Душко Мазалица и аниматор Младен Ђукић, уз подршку компаније „Аеон“. У више од 40 епизода, прича о тролу Митру наставља да расте уз лик који је дизајнирала и моделовала Нина Ружичић, дигиталну лутку коју је створио Немања Вученовић, и наравно, глас и глуму Душка Мазалице. Сценарије пишу Душко Мазалица, Младен Ђукић и Анита Милошевић.