Novost

Dokumentarno – edukativni video spot

Print Friendly, PDF & Email

Kao pečat na završen projekat i kampanju Webobran – zaštita djece na internetu snimljen je dokumentarno – edukativni video spot. Dokumentarac je obuhvatio predstavljanje svih faza projekta, obradu i opis problema zbog kojeg je sama kampanja i nastala, a to je prekomjerno korištenje interneta i nasilje i opasnosti kojima su djeca svakodnevno izložena u digitalnom svijetu. U spotu su svoje viđenje o negativnim posljedicama i opasnostima na internetu, koracima za bolju sigurnost djece i daljih unaprijeđenja regulatornog okvira u BiH dali stručnjaci koji su dio ovog projekta od samog početka, koji su pratili svaki korak, fazu i rezultate kampanje.

O svom radu na projektu kroz čitavu godinu u spotu su pričali psiholozi, koji su svakodnevno u kontaktu sa djecom i kroz svoj rad edukuju i osnažuju mlade za suočavanje sa surovim internet svijetom. Osvrt na svoj rad i istraživanje dali su i eksperti koji su napravili stručnu analizu sa tehničkog aspekta o trenutnim mjerama zaštite djece na internetu, zatim vrijedni tim iz Regulatorne agencije za komunikacije i kreativna ekipa iz marketing agencije. Praćenjem kampanje i distribucijom svih edukativnih materijala, projekat su podržale brojne institucije, profesori, učitelji, eksperti iz polja bezbjednosti i zaštite djece, medijske kuće i šira javnost, a sve sa ciljem veće sigurnosti naše djece na internetu.

Kako je izgledao tok Webobran kampanje, koji podaci su prikupljeni u istraživanjima i radu sa djecom, sa kakvim činjenicama se javnost upoznala tokom projekta i na koji način je Webobran upozorio, osvijestio i edukovao roditelje i djecu, one zbog kojih je kampanja i nastala, pogledajte u dokumentarno – edukativnom video spotu.