Novost

CineSchool digitalna platforma – prozor u svijet filma

Print Friendly, PDF & Email

U ovome tekstu predstavljamo vam CineSchool – digitalnu platformu namijenjenu učenicima i nastavnicima, ali i svima onima koji izvan nastave žele naučiti više o filmskoj umjetnosti.

U sekciji Lekcije, 15 videolekcija pomoći će vam da saznate više o početcima filma, filmskim izražajnim sredstvima i o tome što je sve potrebno da se napravi jedan film. Svaka lekcija na jednostavan i djeci prilagođen način donosi zanimljive opise temeljnih pojmova filmskog jezika.

U sekciji Filmovi pronaći ćete linkove za filmove iz kataloga i kvizove s pitanjima i odgovorima o odgledanom filmu. Pitanja se odnose na vrstu filma, žanr, osobine i emocije glavnog lika, sadržaj filma, njegov početak i poruku koju nosi. Za pristup katalogu, potrebna je registracija na stranicu https://ondemand.kinomeetingpoint.ba/, uz napomenu da svi podijeljeni besplatni kodovi važe samo za CineSchoolBundle filmove, a informaciju kako ih preuzeti pronaći ćete u sekciji Kontakt.

U sekciji Filmska zanimanja, pronaći ćete intervjue s filmskim djelatnicima različitih profila i priče o njihovim filmskim zanimanjima i profesionalnom iskustvu. Tu ćete saznati od čega se sastoji posao reditelja, scenarista, producenta, animatora i drugih manje poznatih, važnih filmskih stručnjaka, te kako izgleda radni dan jednog glumca.

U sekciji Projekat  dobit ćete informacije o projektu CineSchool, koji je 2018. godine pokrenula Udruga Obala Art Centar s inicijalnim ciljem da učenike osnovnih škola Sarajevske županije putem raznih aktivnosti, educira o filmu kao umjetničkoj formi i na taj način upotpuni nastavni plan i program koji se odnosi na film.

Najzad, u sekciji Sarajevo Film Festival saznat ćete više o festivalskim sekcijama namijenjenima djeci i mladima: Dječji program, Teen Arena i Teen Action kao i o „putujućem“ projektu Operacija Kino putem kojeg se u 15 bosanskohercegovačkih gradova, tijekom cijele godine, organiziraju filmske projekcije za djecu i mlade.