Novost

Dokumentarno – edukativni video

Print Friendly, PDF & Email

Kao pečat na završeni projekt i kampanju Webobran – zaštita djece na internetu, snimljen je dokumentarno – edukativni video spot. Dokumentarac je obuhvatio prikaz svih faza projekta, obradu i opis problema koji je uzrokovao samu kampanju, a to su prekomjerno korištenje interneta, nasilje i opasnosti kojima su djeca svakodnevno izložena u digitalnom svijetu. U videu su svoje mišljenje o negativnim posljedicama i opasnostima interneta, koracima za veću sigurnost djece i dalje poboljšanja regulatornog okvira u BiH dali stručnjaci koji su dio ovog projekta od samog početka, koji su pratili svaki korak, fazu i rezultate kampanje.

Psiholozi koji su u svakodnevnom kontaktu s djecom te kroz svoj rad educiraju i osnažuju mlade za suočavanje sa surovim svijetom interneta, u videu su govorili o svom radu na projektu tijekom cijele godine. Osvrt na svoj rad i istraživanja dali su i stručnjaci koji su sa tehničkog aspekta izradili stručnu analizu aktualnih mjera zaštite djece na internetu, zatim vrijedni tim iz Regulatorne agencije za komunikacije i kreativni tim iz marketinške agencije. Prateći kampanju i podjelom svih edukativnih materijala, projekt su podržale brojne institucije, profesori, učitelji, stručnjaci iz područja sigurnosti i zaštite djece, medijske kuće i šira javnost, a sve u cilju veće sigurnosti naše djece na internetu.

Kako je izgledao tijek Weobran kampanje, koji su podaci prikupljeni u istraživanju i radu s djecom, s kojim je činjenicama se javnost upoznala tijekom projekta, te kako je Webobran upozoravao, informirao i educirao roditelje i djecu, one za koje je kampanja i nastala nastao pogledajte u dokumentarno – edukativnom videu.