Novost

Pogledajte videospot “Gdje je Buco?” namijenjen roditeljima o opasnostima na internetu s kojima se mogu susresti njihova djeca

Print Friendly, PDF & Email

Videospot “Gdje je Buco” skreće pozornost roditeljima na opasnosti koje mogu zadesiti njihovu djecu dok borave na internetu, kao što su nasilje, pornografski sadržaji, kontakti s pedofilima ili radikalnim skupinama.

U stvarnom životu biste zaštitili svoju djecu. Učinite to i na internetu“, poruka je promotivnog videospota „Gdje je Buco?“ koji je napravljen s ciljem da podsjeti roditelje na to koliko je važno da vode računa ne samo o tome s kim se njihova djeca druže i koja mjesta posjećuju u stvarnom životu, nego isto tako s kim komuniciraju, koje stranice posjećuju i kakvim su sadržajima izložena u online prostoru.

Internet ne predstavlja samo more zanimljivih, korisnih i inspirativnih sadržaja. Internet je, isto tako, baruština prepuna sadržaja koji mogu biti opasni po sigurnost djece, po njihovo fizičko, psihičko i/ili moralno zdravlje. Kako bi roditelji zaista bili u stanju da zaštite svoju djecu od različitih opasnosti koje vrebaju na internetu, potrebno je najprije da i sami postanu svjesni toga da internet itekako može biti veoma loša dadilja njihovoj djeci.

Spot je nastao u Njemačkoj i prikazan je u 14 zemalja Europe. Za potrebe bosanskohercegovačke publike, adaptirala ga je Regulatorna agencija za komunikacije.

Videospot “Gdje je Buco?” pogledajte ovdje (drugi po redu promotivni spot na datoj stranici).