Novost

Pozivamo vas na prvi “Sajam medijske i informacijske pismenosti” u BiH

Print Friendly, PDF & Email

Prvi “Sajam medijske i informacijske pismenosti” u BiH održaće se u online formatu 25. listopada 2021. godine sa početkom u 10:00 sati na Zoom platformi u okviru kampanje “Dani medijske i informacijske pismenosti” koju od 24. do 31. listopada 2021. godine organizira Regulatorna agencija za komunikacije u suradnji sa organizacijama i institucijama aktivnim u oblasti medijske i informacijske pismenosti u BiH.

Sajam će otvoriti Amela Odobašić, pomoćnica direktora za emitiranje u Regulatornoj agenciji za komunikacije i Vanja Ibrahimbegović-Tihak, voditeljica medijskih projekata pri Vijeću Evrope, nakon čega će Lea Čengić, šefica Odsjeka za sadržaj i medijsku pismenost u Regulatornoj agenciji za komunikacije predstaviti kampanju „Dani medijske i informacijske pismenosti“. Uslijediti će predstavljanje nove web-stranice www.medijskapismenost.ba te najznačajnijih informativnih i edukativnih materijala različitih formata nastalih u okviru bh. institucija i organizacija aktivnih u oblasti medijske  i informacijske pismenosti, koji se mogu koristiti za medijsko opismenjavanje djece, mladih, roditelja, nastavnika, ali i drugih kategorija stanovništva.

Sajam se održava uz podršku Vijeća Evrope i projekta Medijska i informacijska pismenost: za ljudska prava i demokraciju, u okviru Akcionog plana za Bosnu i Hercegovinu 2018-2021. godine. Financiranje Akcionog plana osigurale su Norveška i Luksemburg.

Za učestvovanje na sajmu možete se prijaviti putem sljedećeg linka: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZYod-mopzktEtcatS-QuqpcgWUyj7cskbw0 .

Više informacija dostupno je putem e-maila medijskapismenost@rak.ba.