Novost

Smjernice za razvoj politike medijske i informacijske pismenosti u Bosni i Hercegovini

Print Friendly, PDF & Email

Smjernice za razvoj politike medijske i informacijske pismenosti u Bosni i Hercegovini autora Paola Celota, identificiraju ključne principe i definiraju smjernice za pripremu programa medijske i informacijske pismenosti (MIP) i njezine implementacije u Bosni i Hercegovini (BiH). One nude viziju budućeg puta, kroz informiranje o izradi strateškog programa politike MIP BiH i godišnjih akcijskih planova koji se fokusiraju na ključna područja intervencije. Dokument podržava prilagodbu programa strategije medijske i informacijske pismenosti i imenovanje javnog tijela odgovornog za promociju i koordinaciju programa MIP-a.

Studija donosi niz preporuka i daje ključne koncepte za razvoj politike medijske i informacijske pismenosti u Bosni i Hercegovini, koji su ukratko prikazani u sljedećoj infografici:

Studija je izrađena uz potporu Vijeća Europe i projekta „Medijska i informacijska pismenost: za ljudska prava i demokraciju“, u okviru Akcijskog plana za Bosnu i Hercegovinu 2018. ‒ 2021. godine. Financiranje Akcijskog plana osigurale su Norveška i Luksemburg. Mišljenja izražena u ovom dokumentu isključivo su autorova i ne odražavaju nužno službenu politiku Vijeća Europe.

Preuzmite Smjernice za razvoj politike medijske i informacijske pismenosti u Bosni i Hercegovini.