Novost

ŠTO VOLIMO I GLEDAMO ‒ 10 najgledanijih Youtube kanala u BiH

Print Friendly, PDF & Email

YouTube zajednica u posljednjim godinama je u ogromnom porastu. Ova platforma dostupna je  korisnicima od 2005. godine i danas gotovo da niti jedan čovjek ne može zamisliti svoj dan bez Youtubea. Za razliku od ranijih godina kada smo na Youtubeu slušali glazbu, danas je ova platforma mjesto na koje se postavljaju razni sadržaji, a ogromnom broju ljudi ona je postala primarni posao i izvor financiranja. Kako u svijetu, tako i kod nas, u tom poslu neki su vrlo uspješni, neki malo manje. O uspjehu youtubera svjedoče pregledi na ovoj platformi kojih je na milijune na pojedinim Youtube kanalima.

Recept za popularnost ne postoji. Uglavnom se radi o mladim ljudima od 20 do 30 godina koji kreiraju različite sadržaje. Zanimljivo je da svatko od njih ima publiku koja ga vjerno prati.

Stranica Social Blade u najnovijim istraživanjima navodi da su prvo mjesto zauzeli, kada su u pitanju pregledi na Youtubeu u Bosni i Hercegovini, svakako Zaga i Filip. Youtube kanal ovog bračnog para posebno je popularan među djecom, a kako navode, oni kroz svoje sadržaje, osim što prikazuju svakodnevnicu, nastoje educirati djecu o očuvanju prirode i životinja, te ih upoznati sa svijetom u kojem odrastaju kroz promociju pozitivnih vrijednosti. Ovaj kanal, koji se nalazi u kategoriji društvenih kanala, ima preko 1.8 milijuna pratitelja i preko 2,7 milijardi pregleda.

Drugo mjesto po broju pregleda na Youtubeu, kada je u pitanju BiH, zauzima youtuber Omer Nadarević iz Bihaća, poznatiji kao Omčo. Ovaj kanal, koji je u kategoriji „komedija“, ima daleko najviše pratitelja, više od 3 milijuna, dok bilježi preko 1,8 milijardi pregleda kada je u pitanju BiH.

Treći najgledaniji kanal u BiH je Imperator FX koji vodi Nermin Repkić iz Tuzle. Na ovom kanalu, koji je registriran kao kanal za igrice, možete pronaći klipove u kojima Repkić komentira videoigrice na zanimljiv način, ali i razne „challenge i prankove“. Kanal Imperator FX ima skoro 1,7 milijuna pratitelja i 1,3 milijarde pregleda.

Četvrto mjesto zauzima oficijalni kanal TV-serije Lud, zbunjen, normalan. Kanal ima 674 tisuće pratitelja i 1,1 milijardu pregleda.

Peto mjesto zauzima Youtube kanal glazbenika Dine Merlina koji ima jednu milijardu pregleda i oko 656 tisuća pratitelja.

Šesto mjesto zauzima oficijalni kanal televizije BN Music koji ima 943 milijuna pregleda i 667 tisuća pratitelja.

Sedmo mjesto zauzima oficijalni kanal glazbenika Halida Bešlića koji ima skoro 660 milijuna pregleda i 429 tisuća pratitelja.

Osmo mjesto zauzima kanal medijske kuće Al Jazeera Balkans koji ima 410 tisuća pratitelja i više od 550 milijuna pregleda.

Deveto mjesto zauzima kanal Face televizije koji prati 337 tisuća korisnika. Ovaj kanal ima više od 413 milijuna pregleda.

Deseto mjesto zauzima youtuber Meca s 840 tisuća pratitelja i skoro 410 milijuna pregleda.