Novost

Teta Nina vam čita bajke za laku noć

Print Friendly, PDF & Email

„Teta Nina vam čita“ naziv je YouTube kanala i Facebook profila, na kojima Nina Kolar čita najljepše bajke svijeta dječici za laku noć, a školarcima neke od najljepših priča iz školske lektire.

 Jedna baka, čija unučica živi tisućama kilometara daleko, tražeći načina kako da joj se približi, došla je na ideju da unučici snima čitanja bajki. Tako je, prema riječima tete Nine, sve krenulo iz čiste ljubavi. Objavljene audiopriče postale su potpora brojnim roditeljima diljem svijeta koji uz njih uspavljuju svoje mališane. „Trnoružicu“, „Crvenkapicu“, „Snjeguljicu“ i druge poznate bajke uz koje su odrastale mnoge generacije, teta Nina čita na jasan, sugestivan i topao način prilagođen najmlađima, uz zanimljivu naslovnu animaciju i lijepu glazbu.

Čitanje i pripovijedanje najmlađoj djeci od iznimne je važnosti za razvoj njihovih jezičnih, kognitivnih i socijalnih sposobnosti. Slušanje priča potiče djecu na maštanje i razvija ljubav prema čitanju i knjizi.

Zadovoljni roditelji, odgojitelji i učitelji iz cijeloga svijeta u svojim porukama koje redovito upućuju teti Nini svjedoče o tome kako je slušanje njezinih priča dovelo do poboljšanja maternjeg jezika i govora kod djece koja žive izvan svog govornog područja, kao i kod djece s poteškoćama u govoru i kod autistične djece, koja nalaze veliko zadovoljstvo u slušanju teta Ninih priča.

Teta Nina školskoj djeci priča priče omiljenih dječjih pisaca, pomažući na taj način učiteljima u online učionicama u obradi lektira, dok priče Branka Ćopića „Ježeva kućica“ i „Izokrenuta priča“, kao i serijal „Patuljak vam priča“ Ahmeta Hromadžića, kako kaže teta Nina, učenici dijele putem školskih skupina.

Teta Nina je poklonila djeci i svoju autorsku priču „Slatka patka“ pozivajući roditelje i djecu da slušaju priče na YouTube kanalu „Teta Nina vam čita“ i da se zajedno druže s više od 3.000 pratitelja na istoimenom Facebook profilu. Roditelje savjetuje da svojoj djeci čitaju, jer je to važan i nezamjenljiv dio njihovog odrastanja.

„Teta Nina vam čita“ – YouTube kanal

„Teta Nina vam čita“ – Facebook profil