Novost

Završen posljednji stručno – edukativni skup na temu sigurnosti djece na internetu u Sarajevu

Print Friendly, PDF & Email

Regulatorna agencija za komunikacije (Agencija), održala je peti po redu stručno edukativni skup na temu sigurnosti djece na internetu u Sarajevu, u okviru realizacije projekta „Zaštita djece na internetu u sustavima korisnika dozvola Regulatorne agencije za komunikacije“.

Na stručno edukativnom skupu sudjelovali su predstavnici obrazovnih i pedagoških ustanova, internet servis providera, te predstavnici institucija i organizacija aktivnih u području zaštite djece na internetu.

U okviru stručnog skupa, predstavljen je nacrt studije i rezultati „Analize stanja ispunjavanja obveza davatelja pristupa internetu u pogledu zaštite maloljetnika“, razmatrana tema „Djetinjstvo na internetu – negativne posljedice i kako ih spriječiti“, te prikupljene relevantne informacije o stanju sigurnosti djece na internetu i definirani zaključci. Zaključci će biti osnova za definiranje mape puta za unaprjeđenje i poboljšanje zaštite djece na internetu, kao i razmatranje mogućnosti za unaprjeđenje regulatornog okvira.

Projekt „Zaštita djece na internetu u sustavima korisnika dozvola RAK“ Agencija je realizirala tijekom  2022. godine u 11 faza, od analize stanja preko izrade edukativnih materijala, ažuriranja web stranice i mobilne aplikacije, digitalne komunikacije, do faze organizacije stručno edukativnih skupova na temu sigurnosti djece na internetu. Projekt je fokusiran na analizu stanja iz područja zaštite djece na internetu, definiranja mogućih unaprjeđenja i promocije ove osjetljive teme.

Agencija će, realizacijom ovog projekta, ali i dalje, u okviru svoje nadležnosti, intenzivno raditi na unaprjeđenju medijske pismenosti u Bosni i Hercegovini, i pokrenuti sve raspoložive mehanizme kako bi se stanje u području zaštite djece na internetu unaprijedilo.