Novost

Medijsko opismenjavanje u porodici i preporuke za implementaciju projekata unapređenja medijske pismenosti u okviru porodice u Bosni i Hercegovini

Print Friendly, PDF & Email

Publikacija Medijsko opismenjavanje u porodici i preporuke za implementaciju projekata unapređenja medijske pismenosti u okviru porodice u Bosni i Hercegovini autorice Lee Čengić pojašnjava ulogu porodice u medijskom opismenjavanju djece i kroz prikaz interesantnih i inovativnih projekata, nastalih sa ciljem unapređenja medijske pismenosti u Evropskoj uniji, regionu i Bosni i Hercegovini daje preporuke za razvoj takvih aktivnosti u BiH.

Izvještaj navodi deset vrsta projekata medijskog opismenjavanja u porodici, nastalih na osnovu pregleda zanimljivih regionalnih i evropskih projekata, u kojima obrazovne institucije, organizacije i roditelji u BiH mogu pronaći inspiraciju za djelovanje u ovom području.

Publikacija je izrađena u okviru projekta “Izgradnja otpornosti na dezinformacije: program obuke za porodice, nastavnike, novinare i širu javnost za borbu protiv dezinformacija”, koji u 2019. i 2020. godini implementira Fondacija za razvoj medija i civilnog društva Mediacentar u partnerstvu s organizacijom “Transitions” iz Praga, uz finansijsku podršku Programa za promociju tranzicije Vlade Republike Češke.

Preuzmite Medijsko opismenjavanje u porodici i preporuke za implementaciju projekata unapređenja medijske pismenosti u okviru porodice u Bosni i Hercegovini