Novost

Online priče za djecu by Blicnet

Print Friendly, PDF & Email

U maju 2021. godine kompanija Blicnet kreirala je novu internet stranicu Priče za djecu namijenjenu promociji učenika i njihovih autorskih priča. Svojim veselim i modernim izgledom, kao i jednostavnom strukturom, stranica je u potpunosti prilagođena djeci.

Sekcija Priče za djecu dovest će vas do najboljih priča koje su za djecu uzrasta do deset godina napisali učesnici konkursa, učenici od petog do devetog razreda osnovnih škola u RS i FBiH. Teme i forma priča su različiti: neke podsjećaju na bajke, a neke u kojima su glavni junaci životinje i njihove dogodovštine podsjećaju na basne. Pojedine priče propraćene su živopisnim ilustracijama autora Bojana Nikolića, a uz svaku priču nalazi se i link na kojem možete saznati biografske podatke autora priče.

U sekciji Audio priče naći ćete audio izdanja nekih od najpoznatijih svjetskih priča i basni, kao što su Hrabri krojač, Tri praseta, Crvenkapica, Pepeljuga, Lisac i roda itd. koje prati veoma lijepa muzička pozadina. U ovoj sekciji, uskoro će se moći naći i audioizdanja 15 priča koje su članovi Stručnog žirija konkursa ocijenili kao najbolje.

Najzad, u sekciji Pošalji priču nalaze se detaljna uputstva kako da i sami pošaljete vašu autorsku priču i kratku biografiju na Blicnetovu stranicu. Za one koji su nesigurni ili sumnjaju u svoj spisateljski talenat, Jelena Kojović Tepić, član Stručnog žirija „Blicnet – Priče za djecu“ konkursa, donosi savjete o tome kako se pišu priče koji se mogu naći na dnu Naslovne stranice.

Priče koje su dostupne na ovoj stranici možete čitati tokom dana ili pred odlazak na spavanje. Ukoliko imate mlađu sestru ili brata, ponudite se da im pred spavanje pročitate neku od Blicnetovih priča za djecu. Dozvolite im da sami odaberu priču koju žele da im pročitate. A ukoliko i sami posjedujete vještine kreativnog pisanja, onda se nemojte ustručavati, nego olovku u ruke, i budite i sami autor nekih od Blicnetovih priča za djecu.