Novost

YouTube kanal „Trol Mitar“: učenje o prirodi, zabava i priče za laku noć

Print Friendly, PDF & Email

Djeco, upoznajte Trola Mitra, neobično stvorenje iz srca šume, čije uzbudljive i edukativne priče možete pratiti putem YouTube kanala @TrolMitar: Čuvar šume otkriva čuda prirode.

Ideja za Trola Mitra rodila se na jednom rođendanu, kada su glumac Duško Mazalica i njegova supruga Ana odlučili kreirati simpatičnog trola koji će na zabavan način voditi djecu kroz šumski svijet i otkrivati im tajne prirode.

Sa svojih preko 800 zima, Trol Mitar svjedočio je bezbrojnim tajnama šume, skrivenim od ljudskih pogleda. No, sudbina ga je spojila sa svijetom ljudi na neočekivan način ‒ medo Kićo uplašio je zalutale lovce, koji su bježeći glavom bez obzira zaboravili „sokoćalo“ ‒ telefon ‒ i povezani „ljudski list“ koji napaja sokoćalo energijom putem solarnog panela i đakonija. Od tog momenta, Trol Mitar postao je opsjednut internetom, kroz koji prati napredak ljudske civilizacije.

Vođen znatiželjom, Trol Mitar svakodnevno otkriva čuda ljudskog svijeta, osjećajući istovremeno tugu zbog ljudskog udaljavanja od prirode. Stoga odlučuje podijeliti svoje znanje s djecom, otkrivajući im tajni život biljaka, gljiva, životinja, planeta i zvijezda.  Uz to, Mitar voli snimati zalaske sunca i priča priče za laku noć.

Trola Mitra stvorili su krajem 2023. godine glumac Duško Mazalica i animator Mladen Đukić, uz podršku kompanije Aeon. U više od 40 epizoda, priča o Trolu Mitru nastavlja rasti uz lik koji je dizajnirala i modelirala Nina Ružičić, digitalnu lutku koju je stvorio Nemanja Vučenović, i naravno, glas i glumu Duška Mazalice. Scenarije pišu Duško Mazalica, Mladen Đukić i Anita Milošević.